top of page
Der Spiegelsaal

Fraktionstyp: Civil

Koncept: Spelhus

KONCEPTET ÄR LEDIGT.

Veteranerna

Fraktionstyp: Gäng

Kulturell tillhörighet: Blandat

Färg: Gul

2/6 pers anmälda

“Att jag saknar en lem kommer inte hindra mig från att ta två från dig!”

Veteranerna är nog det enda gänget som inte hymlar om vilka de är. De har alla sett fronten som soldater, varit i krigen och gjort sin beskärda del. De hrar lämnat lik och delar av sina kroppar bakom sig för att återvända hem till en stad som inte längre vill ha dem.

 

Soldater håller samman i strid eller dör oavsett om det är på slagfältet eller i Wagensburgs kvarter. I Rathaus kvarter har dessa slagit sig samman för skydd och för att kunna hävda sin rätt. Alla veteraner bär färgen gult som detaljer och de flesta bär det i formen av en webels gradbeteckning oavsett vad deras rang i krigen var. De bär också med stolthet utmärkelserna och medaljerna de vunnit i strid. Lika stolt visar de upp de krigsskador som skickade hem dem, då alla veteraner saknar en lem vilket påverkar deras dagliga liv.

#gul #invalid #dönländare #hessbrännare #skaegi

Der Spiegelsal är ett näste av välmående och verklighetsflykt. De som arbetar här har en slags makt i kvarteret ingen sätter sig emot. 

 

#spelochdobbel #näravänner #klädpoker#rykteshubb

 

I varje kvarter, i varje stad, finns minst en pub. Ett hak, en bar eller skänk dit alla lager av samhället rör sig för att få höra dagens nyheter och socialisera. 
 

I Wagensburg och Rathaus råder det sedan syligen förbud mot berusningsdrycker. Ett förbus som efterföljs hårt... såvida inte dagliga mutan lämnas in i tid, så klart.

 

#rykteshubb #spriten #prohibition #varannanvatten

"Näää, jag har inte sett ditt guldhalsband...."

En “molly” bär ett arv från förr om att vara bland de bästa tjuvarna. De är ett av de mest hänsynslösa gängen sedan generationer tillbaka då “Molly med kniven” satte samman dem. Detta, inom Wagensburg nomadiska gäng, med enbart renblodiga hessbrännare har dock sett bättre tider. De drömmer om en tid när alla kommer frukta dem igen, en tid då de kan spotta på kvarterets regler och skratta åt att behöva visa respekt åt andra gäng.
 

En molly klär sig flådigt och i smycken för att visa sin skicklighet och värde som tjuv. Även om de för sig med en attityd som sticker även sina egna landsfränder i ögat så känner de stolthet över sittt förflutna och bär rutiga detaljer för att visa sin härkomst.

#rutig #hessbrännare

Haket

Fraktionstyp: Civil

Koncept: Bar

KONCEPTET ÄR TILLSATT.

Molly’s thieves

Fraktionstyp: Gäng

Kulturell tillhörighet: Hessbrännare

Färg: Rutigt

4/6pers anmälda

Fraktioner

På lajvet kan du välja mellan att spela gängmedlem, medborgare eller vakt. 

 

Gängmedlemmar

Gängen har skrivna koncept till 5-6pers/gäng som ni själva får utveckla vidare. Till gängen kan du anmäla dig enskilt eller som grupp (dock måste alla anmäla sig själva och sin karaktär). Det är först till kvarn som gäller.

 

Gäng kommer få sin egna lilla del av byn att regera över. Detta får ni gärna tydligt markera på kreativa sätt. Varje gäng har en markerande färg som dom bär på kläderna, tex i form av tygstycken eller lindor. OFF är detta för att underlätta för oss alla att identifiera gängen och dess medlemmar. IN är det ett stolt bevis på vem du är och vad du tillhör. 

 

Medborgare

Här välkomnar vi egna koncept som kan finnas i en stadsdel som tex bagare, smed, skomakare, tvätteri eller specierieaffär. När ni har anmält er så lägger vi upp eran grupp här. Civila roller som redan är tillsatta är haket och spelhuset.

Vakter

Fraktionstyp: Vakt

Kulturell tillhörighet: Dönländare

KONCEPTET ÄR TILLSATT
 

“Jaha, vad har vi här då?”

De är den lokala ordningen, Kvinnan och Mannen som äger gatan och som bestämmer reglerna. Det kan i mångt och mycket förklaras som ett eget gäng, alla vet att de stjäl minst lika mycket som alla andra. De kan vara lynniga och godtyckliga.

 

De fungerar ofta som officiell mellanhand mellan kvarteret Rathaus och världen utanför. En god vakt vet att ibland måste man vända bort blicken för att behålla lugnet i kvarteret och är själva en del av samhället.

 

#mobbare #mutor #hycklare #hårdast

“Vi var här först!”

Hüterna, eller väktarna som de ofta kallas, var först på plats i kvarteret Rathaus. Samtliga är av jakowsk börd och födda i staden. De anser sig ha födslorätt till den större delen av Rathaus och anser att resten av gängen samt de civila är parasiterande invandrare. Något dom gärna påpekar högt och ljudligt!

 

Trots deras aggresiva rasism är de respekterade. De är alltid först på plats för att försvara kvarteret mot dess grannar och myndigheterna när fara hotar. De bär röda detaljer som scarfsar och tygbälten för att visa på det blod de är villiga att spilla för det som är deras.

#rött #jakower #lokalpatriot

 

Rathaus Hüterer

Fraktionstyp: Gäng

Kulturell tillhörighet: Jarkower

Färg: Röd

0/6 pers anmälda

“Det var bättre förr”

Jarlarna är utan tvekan det bittraste av gängen i Rathaus. För deras farföräldrar var Wagensburg bara ett stopp på vägen, men staden höll dem kvar.

 

Skulder, död och stadens utsugare såg alla till att en gång starka ätter splittrades upp och bildade egna enklaver i staden. Utsparkade ur sitt tidigare skaegiska kvarter har dessa skaegiättlingar slutit sig hårdare samman till sina egna, sin missuppfattade stolta historia och sina bortglömda hedersbegrepp.

 

Att vara en skaegi har blivit det viktigaste för dessa bakåtsträvare och de drömmer och skrävlar om att en dag ha råd att lämna kvarteret och staden. Deras hat och avsky för de som inte är skaegi och deras rädsla att än en gång få gå från vad de ser som sitt gör dem paradoxalt nog till det gäng som efter Hüterna är snabbast till att försvara kvarteret.   

Jarlarna bär grönt för att minnas de gröna skogar och fält de lämnade bakom sig i Skaegi.

#grön #skaegi #bitter

De sju Jarlarna

Fraktionstyp: Gäng

Kulturell tillhörighet: Skaegi

Färg: Grön

0/6 pers anmälda

“Om du vill veta vad dem säger om dig får du betala.”

Ett gäng bestående av de som hamnat på kant med alla andra men som inte gett upp. Tillsammans har de Sammansvurna svurit att inte låta resten av Wagensburg trampa ner dem! De Sammansvurna gör ingen skillnad på ursprung eller ras, istället föräktar man de enformiga gängen och sår gärna osämja bland dem.

 

Gänget har oftast en väldigt opportunistisk synsätt på situationer och är kända för att vara kappvändare. De beblandar sig gärna med de andra gängen och är informationssammlare av rang. De Sammansvurna bär blå detaljer för att visa att allt under himlen funnits i gänget.

#blå #jakower #valor #hessbrännare #jorgaler #skaegi #cordov

 

De Sammansvurna

Fraktionstyp: Gäng

Kulturell tillhörighet: Blandat

Färg: Blå

GÄNG ERSATT AV DELTAGARKONEPT!

“Ert lidande kommer vara legendariskt!“

Förutom enskilda vilsna svarta solen har Wagensburg aldrig sett en komplett besättning av dem förrens nu. De är det nyaste och mest beryktade gänget i kvarteret (och möjligvis i hela Wagensburg). Svarta Månens Syskonskap redan gjort sig ett namn genom att vara snabba till våld och överdrivna i sina hämdaktioner. Deras fantasifyllda kläder och fruktansvärda gärningar har gett dem ett rykte om att man inte i onödan provocerar dem, i alla fall inte om de är fler än en själv.

 

Alla tror, men är inte säkra, på att gänget ljuger om sitt ursprung. Flera medlemmar i gänget talar ju med tydlig Wagensburgs brytning...men om de försöker göra sig skräckinjagande med lögner så har de lyckats. Du inte vill hamna ensam med dem!

 

Svarta Månens Syskonskap klär sig i svarta detaljer. För svart är häftigt och mörkt. Som fan.

#svart #ssb #whoareyou?! #darkness/dorkness

Svarta Månens Syskonskap

Fraktionstyp: Gäng

Kulturell tillhörighet: ?!

Färg: Svart
4/6 pers anmälda

Eckhardt's Tvätteri

Fraktionstyp: Medborgare

Kulturell tillhörighet: Blandat

KONCEPTET HAR PLATSER KVAR.

“En ren fläck i Rathaus!”

Från en gränd i Rathaus sprids väldoftande ångor längs gatan. Där ligger Tvätteriet. Bland lakan som fladdrar i vinden står tvättarna med uppkavlade ärmar och händerna i löddrande vatten och färdig tvätt lämnas ut till kunderna i inslagna paket. Men ibland ligger det mer än ren tvätt i paketen.

 

Det finns ett rykte, som numera är så väl spridet och testat att det nästan är ett faktum, att tvätteriet kan hjälpa dig att få tag i en del saker som är ovanliga i Rathaus. Allt från smuggelgods till information och hemliga brev följer med tvätten och Tvätteriets motto är att alla affärer är bra affärer. De bemödar sig inte med etiska frågeställningar.

 

#smuggling #dirtylaundry #underbordet #luriga

bottom of page