top of page

Huvudintrig

I stora drag

 

Invånarna i kvarteret Rathaus lever under tuffa förhållanden.

  1. Kvarteret Rathaus styrs av flera gäng.

  2. Arbetslösheten är hög och de dagavlöningsjobb som erbjuds har sämst villkor.

  3. Vakterna utnyttjar sin ställning och gängen kämpar om makt, mat och pengar.

  4. Pga det tuffa läget så är berusningsmedel förbjudna och innehavet & förtärandet straffbart, detta hände nyligen.

  5. Pga de flertaliga slagsmålen är vapen som är längre än underarmen samt sköldar, skjutvapen och rustningar FÖRBJUDNA för alla utom vakter.

 

 

Vad har hänt precis innan lajvet börjar?

 

  • Gänget “Domarna” blev för mäktiga när de försökte lägga alla andra gäng under sig och ta över kvarteret. Vakterna blev från högre ort tillsagda att med förstärkningar från kringliggande kvarter göra ett exempel av upprorsmakarna och hänga dem i parkens träd.

 

  • Berusningsmedel har förbjudits i stadens sämre kvarter. Spritleveranser har förbjudits till kvarterat Rathaus pga områdets agressiva gäng. Endast med sigill från borgmästaren Beata Luchs av Hus Ritter får besusningsmedel införas. Än har ingen fått kontrakt på försäljning...men kvartershaket är öppet. Förtäring och innehav av berusningsmedel medför hårda straff.

 

  • De fattiga trashankarna i slumkvarteret till söder har försökt att råna och stjäla från vårt kvarter.

 

  • Der Spiegelsaal, hälarna, ägaren till haket och vakterna har alla ett finger i spelet om gängens gunst och pengar. Alla som inte är i gängen behöver alltid någon som smutsar ner händerna...

 

  • Leende Rhea från Svarta Månen blev nedhuggen i mörkret utanför hennes sovplats efter att ha hotat och försökt råna från ett för många offer. Gänget har lovat en belöning till den som kan peka ut den skyldige och har svurit att måla grändernas väggar röda med de skyldiga och deras närmaste.

 

  • Erbjudandena om dagligarbete från staden och företagen har blivit mer och mer orimliga. Det måste snart göras en gemensam markering från kvarterets gängledare om det orimliga nivåerna. Oavsett är det ett symptom på att vi är för många som bor i kvarteret…Alla är överens om att något måste göras. Alla kan inte bo kvar.

 

 

Vad händer på lajvet?

 

En hektisk helg i Rathausinvånarnas liv där gängen och dess invånare kämpar för att överleva dagen och för att avgöra framtiden i kvarteret, vilka som får stanna och vilka som får gå.

 

Målet är att konflikterna mellan vad du vill, vad ditt gäng vill och vad kvarteret vill skall ge dig en hektiskt helg där du jobbar mot att försöka få så mycket av vad du vill ha och behöver. Men det kommer ske på någon annans bekostnad...

 

 

 

“I Wagensburg är alla människor fria att följa sina drömmar, sträck ut din hand och ta det som är ditt!”

- Borgmästare Beata Luchs av Hus Ritter

bottom of page